Laden...

Verflandshop

Mefa

Bij Ikwilverven vindt u een breed assortiment van o.a. muurverven, lakken en schildermateriaal. Bij ikwilvervenvindt u de beste producten aan de scherpste prijzen. Als één van de beste verf-webwinkels in de Benelux, staat Ikwilverven voor u klaar. Binnen een veilige en vertrouwde omgeving kunt u vinden waar u naar zoekt.

MEFA | een professioneel en betaalbaar verfmerk

MEFA staat voor ambachtelijke professionele kwaliteit, geproduceerd door zorgvuldig uitgekozen kleinere verffabrikanten, die flexibel kunnen inspelen in een snel veranderende verf- en grondstoffenmarkt. De gouden regel blijft : geen toegevingen aan de kwaliteit door gebruik van minderwaardige grondstoffen of aanpassingen van de verfformule om kosten te drukken. Hierdoor hebben alle MEFA-produkten een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding en voldoen ze aan de nieuwste milieu- en veiligheidsnormen.

Het MEFA-assortiment is overzichtelijk en duidelijk, zodat u als gebruiker snel weet welk product te kiezen voor welke toepassing.

Bekijk hier de producten van MEFA:

GRONDLAGEN:
Mefaprim fix
Mefaprim
Mefaprim prestige

AFWERKING BINNEN klasse 1
Mefatex mat
Mefatex soft 
Mefatex prestige mat

AFWERKING BINNEN klasse 2
Mefa project

SPECIALS
Mefacol
Mefaclean
Mefa vertrager


Welke verf kiezen ?
Verf bestaat voornamelijk uit 3 bestanddelen : bindmiddel, pigment en/of vulstoffen en oplosmiddel. Tijdens de droging verdampt het oplosmiddel en vormt het bindmiddel samen met de pigmenten de droge verffilm.

Bij het kiezen van verf moet niet alleen gekeken worden naar de kleur maar ook naar de onderhoudsaspecten ervan. Voor ruimtes zoals bv. keuken, badkamer of traphal kunnen de eisen naar onderhoud anders liggen. De reinigbaarheid van een verf wordt vooral bepaald door het type bindmiddel en de hoeveelheid ervan.

Bij een overgepigmenteerde muurverf is er onvoldoende bindmiddel om alle pigmentdeeltjes te omkapselen. Hierdoor ontstaan poriën waardoor de verffilm poreus wordt en dus minder goed reinigbaar. De verf zal meestal goed dekkend zijn door de minder gladde en mattere verffilm.

Muurverven met voldoende bindmiddel zijn niet poreus en hebben vaak ook meer glans. Hierdoor zijn deze beter reinigbaar en zullen ze niet of nauwelijks spatten bij het aanbrengen ervan. Andere aspecten van deze muurverven zijn uiteraard nog afhankelijk van de formulering.

De natte slijtage of reinigbaarheid van muurverven wordt uitgedrukt conform bepaalde DIN-normen. De afname van de laagdikte van de verflaag in μm (micron) bij het reinigen met water in combinatie met Scotch Briteschuurvlies wordt vastgelegd in de volgende vijf klassen:

Afname verflaagdikte
Klasse 1 < 5 μm bij 200 slagen (“uitstekend schrobvast”)
Klasse 2 > 5 μm tot < 20 μm bij 200 slagen (“schrobvast”)
Klasse 3 > 20 μm tot < 70 μm bij 200 slagen (“wasvast”)
Klasse 4 < 70 μm bij 40 slagen
Klasse 5 > 70 μm bij 40 slagen

Voorbereiding van reeds geschilderde ondergronden

Alvorens geschilderde plafonds en muren af te wassen moet eerst gekeken worden over welk type verffilm het gaat.
Bij een poreuze verffilm wordt het water van de spons of reinigingsdoek onmiddellijk opgenomen of lost de verffilm op.
Hierdoor wrijf je het vuil in de poriën en heeft reinigen weinig zin.
Het is beter hiervoor een geschikte verf rechtstreeks op de ondergrond aan te brengen zonder af te wassen.
Bij niet-poreuze ondergronden is het wel aan te raden de ondergrond af te wassen in combinatie met een milieuvriendelijke ontvetter zoals Mefaclean.